Taxaties

Een taxatie in Arnhem laat je uitvoeren door Van Ek Garantiemakelaars. Er zijn tal van redenen om je huis te laten taxeren door deze expert op het gebied van vastgoed. Een makelaar die werkzaam is in de streek heeft het beste inzicht in prijzen, bouwverordeningen en andere relevante factoren. Bel meteen 026 442 54 36 voor een onafhankelijk taxatierapport.

Factoren taxatie Arnhem

De waarde van je huis wordt bepaald door het vastgoed zelf, maar ook door de locatie en andere externe factoren. Dit is niet altijd eenduidig. De komst van een vliegveld kan de waarde van je huis bijvoorbeeld laten stijgen door een toenemende werkgelegenheid, maar evengoed laten dalen wanneer er sprake is van een verwachte overlast. Omdat wij Arnhem en omgeving op onze professionele kaart hebben staan, nemen we bij een taxatie in Arnhem alle belangrijke factoren mee. We hebben overzicht van alle lokale bouwplannen en verordeningen. Je krijgt van ons een gevalideerd, onafhankelijk en betrouwbaar taxatierapport van je huis in Arnhem of omgeving.

Redenen taxatie Arnhem

Aankoopfinanciering

Voor de bank is de werkelijke waarde van je huis veel belangrijker dan de vraagprijs. Jouw huis wordt immers het onderpand van de verstrekte hypotheek. Natuurlijk wordt de marktsituatie meegenomen bij een taxatie in Arnhem. Sinds de kredietcrisis in 2008 zal de bank echter anders kijken naar het financiële plaatje dan de koper en de verkoper. Kredietverlenende instanties zijn hiervoor gebonden aan strenge verordeningen van de DNB.

Waardebepaling bij verkoop

Wanneer je je huis tientallen jaren geleden gekocht hebt, heb je er waarschijnlijk geen idee van hoeveel het nu waard is. Door een taxatie uit te laten voeren voorkom je dat je het huis te laag in de markt zet bij verkoop. Benieuwd? Van Ek Garantiemakelaars regelt elke taxatie in Arnhem.

Boedelscheiding bij echtscheiding

Vaak blijft een van beide partijen in de gezamenlijke woning achter. Om de boedel eerlijk te verdelen, moet in dit geval de overwaarde van het huis bepaald worden om de vertrekkende partij uit te kopen.

Aanvragen tweede hypotheek

Wanneer je een grote overwaarde op je huis hebt, kan je een tweede hypotheek aanvragen om een verbouwing uit te laten voeren of zelfs om een grote reis te maken. Denk je erover om je huis energieneutraal te maken? Neem dan zeker contact met ons op. Misschien kom je in aanmerking voor een subsidie.

Vermogensbeheer

Wanneer je je vermogen wilt laten groeien zonder onnodig veel belasting te betalen, is het slim om eens naar een financieel expert te gaan. Deze zal zeker een taxatie in Arnhem uit laten voeren bij Van Ek Garantiemakelaars. Hierop baseert je expert jouw financiële plan.

Contact taxatie Arnhem

Bel 026 442 54 36 om een taxatierapport aan te vragen of neem contact op via de chatbox op de website. Een berichtje sturen via onze Facebookpagina voor een taxatie Arnhem mag natuurlijk ook.