Appartement in Arnhem

Een geschikt appartement in Arnhem vinden hoeft niet moeilijk te zijn. Ongeacht de persoonlijke wensen en een budget is een blik werpen in het aanbod appartementen in Arnhem zeker de moeite waard.
Van Ek Garantiemakelaars helpt je van begin tot eind met jouw zoektocht. Gedurende het gehele proces staan wij voor je klaar en handelen en denken wij proactief met je mee.

Appartement in Arnhem: kopen of huren?

Het grote verschil tussen een appartement en een eengezinswoning, is dat je met meerdere bewoners in hetzelfde pand woont. Dat maakt het kopen of huren van een appartement in Arnhem anders dan het kopen van een eengezinswoning.

Als je een appartement in Arnhem koopt, dan koop je een stukje van een groter geheel. Je koopt een stukje van een gebouw. Je hebt dus te maken met medebewoners. Samen met hen zijn jullie eigenaar van het gehele pand en beschik je over appartementsrecht. Het is wettelijk verplicht om een Vereniging van Eigenaren (VvE) te vormen met de medebewoners.

Dit maakt het kopen van een appartement wat complexer dan het kopen van een huis. Als onderdeel van jouw lidmaatschap van de VvE leg je maandelijkse servicekosten in en is er een bedrag gereserveerd voor (groot) onderhoud. Je hebt meer financiële verplichtingen en gezamenlijke verantwoordelijkheden dan bij het kopen van een huis of het huren van een appartement. Het voordeel is echter wel dat de kosten van grote reparaties aan het gehele pand gedeeld worden. Bovendien bouw je, net als bij het kopen van een eengezinswoning, vermogen op en het appartement zal uiteindelijk jouw eigendom zijn.

Bij het huren van een appartement in Arnhem ben je flexibeler. Je hebt in dit geval niet te maken met een Vereniging van Eigenaren. Je bent immers niet de eigenaar aangezien je het appartement huurt. Je hebt minder verantwoordelijkheden en kunt vaak vrij snel de woning verlaten, mocht dit nodig zijn. Daar staat tegenover dat je geen vermogen opbouwt en het appartement niet uiteindelijk van jou wordt.

De uiteindelijke keuze tussen kopen en huren is aan jou. In beide gevallen kunnen wij je helpen. Ook als je er niet zeker van bent of je een appartement in Arnhem wil huren of kopen, ben je welkom voor een gesprek. Wij beantwoorden graag jouw vragen en begeleiden je in het aankoopproces als je ervoor kiest om te kopen.

Garanties van Van Ek Garantiemakelaars Arnhem

Of je nu een appartement in Arnhem wilt kopen of huren, met de hulp van een Garantiemakelaar gaat dit zonder zorgen. Wij mogen onszelf een Garantiemakelaar noemen, omdat wij aan de vier aankoopgaranties van Garantiemakelaars voldoen.

  • Bezichtigingsgarantie: bezichtigingen op een geschikt moment.
  • Zekerheidsgarantie: je komt niet voor onaangename verrassingen te staan.
  • Contactgarantie: te allen tijde bereikbaar voor vragen.
  • Annuleringsgarantie: als je ontevreden bent kun je op ieder moment het contract stopzetten.